Nieuw skatepark in sportzone wordt in 2024 aangelegd

19 September 2023

Nieuw skatepark in sportzone wordt in 2024 aangelegd

De gemeente Beveren heeft onlangs een samenwerkingsovereenkomst gesloten met de provincie om de afwatering van de Molenbeek in Melsele te verbeteren. Het plan omvat het vernieuwen van duikers en de latere realisatie van opvangbekkens. Om deze belangrijke infrastructuurprojecten te ondersteunen, investeren zowel de provincie als de gemeente gezamenlijk een bedrag van 2,5 miljoen euro.

In een aanpassing van de meerjarenplanning heeft het gemeentebestuur van Beveren het budget voor het nieuwe skatepark verhoogd naar 150.000 euro. Het skatepark zal een oppervlakte hebben van 750 vierkante meter en volledig uitgevoerd worden in gladde, naadloze beton. De locatie is gepland aan het einde van de Meerminnendam, naast het zwembad De Meerminnen.

Hoewel de werken twee jaar geleden aangekondigd waren om te starten, bleek het budget toen ontoereikend. Dit heeft geleid tot vertraging, wat teleurstellend is gezien de langdurige vraag naar het skatepark, die al zes jaar teruggaat, toen de eerste petitie door de jeugd werd ingediend. Sommige van de initiatiefnemers zijn inmiddels afgestudeerd aan de universiteit of hogeschool, wat aangeeft dat de gemeente sneller moet kunnen schakelen in dergelijke projecten.

Groen Beveren, benadrukt ook het belang van kwaliteitslabels voor het skatepark, vooral nu skaten sinds 2022 een Olympische sport is geworden.