Centraal aanspreekpunt sociale huisvesting

20 Juli 2023

Centraal aanspreekpunt sociale huisvesting

Woonpunt Waas is voortaan aanspreekpunt voor sociale huisvesting.

ds het begin van de maand zijn verschillende huisvestingsmaatschappijen en het Sociaal Verhuurkantoor Waasland samengevoegd tot een nieuwe woonmaatschappij genaamd "Woonpunt Waas." Deze nieuwe organisatie zal verantwoordelijk zijn voor de sociale huisvesting van ongeveer 3.500 gezinnen in de regio, waaronder Beveren, Kruibeke, Zwijndrecht, Stekene en Sint-Gillis-Waas.

Voor de huidige huurders verandert er momenteel niets; zij zullen hun huidige huursituatie behouden en hun rechten en plichten als huurder blijven behouden. Echter, nieuwe kandidaten die in aanmerking komen voor sociale huisvesting zullen nu meer mogelijkheden hebben door de samenvoeging van de verschillende organisaties.

De oprichting van Woonpunt Waas heeft als doel de efficiëntie te verbeteren en de toegankelijkheid van sociale huisvesting in de regio te vergroten. Door de bundeling van krachten kunnen ze beter inspelen op de behoeften van de huurders en nieuwe initiatieven ontplooien om aan de vraag naar betaalbare huisvesting te voldoen.

 

Meer lezen - klik hier