Groen Beveren/Kruibeke levert vier kandidaten voor nationale verkiezingen

04 April 2024

Groen Beveren/Kruibeke levert vier kandidaten voor nationale verkiezingen

"Met Groen maken we het verschil op elk beleidsniveau"

Groen Beveren en Kruibeke vaardigen vier kandidaten af voor de nationale verkiezingen van 9 juni. Riet Gillis, Jos Stassen, Bram Massar en Stijn De Munck zullen terug te vinden zijn op de lijsten. Riet Gillis is lijstduwer voor de Kamer en Bram Massar staat op de tiende plaats. Stijn De Munck is vijfde opvolger voor het Vlaams Parlement. Op dezelfde lijst neemt Jos Stassen de vijftiende plaats in bij de opvolgers.

Riet Gillis (64) uit Kieldrecht is gedeputeerde voor de provincie Oost-Vlaanderen. Ze heeft de bevoegdheden mobiliteit, milieu en natuur, klimaat en energie, personeel, welzijn op het werk, buitenlandse betrekkingen en Europese projecten, ICT en POLIS en juridische aangelegenheden. 
"Met Groen ijveren we voor meer bos en natuur, ruimte voor hagen, poelen en kleine landschapselementen. Een versnelde realisatie van fietssnelwegen en trage wegen. We verzetten bakens richting 100% lokale hernieuwbare energie en klimaatgezonde woningen. Als lijstduwer steun ik de kandidaten op onze sterke lijst voor de Kamer, want met Groen maken we het verschil op elk beleidsniveau". 

Bram Massar (44) uit Melsele is fractieleider voor Groen in de Beverse gemeenteraad. Hij werkt in het bankwezen en financiert grote bedrijven actief in de internationale handel. 
"Er is nog heel wat werk aan de winkel 'België'. Met veel enthousiasme en onze groene visie kunnen we hieraan verder bouwen. Groen is nodig: in de Beverse gemeenteraad, waar onze fractie sterk werk verricht, maar evengoed op nationaal niveau. Ik kies voor een groene, berekende en becijferde weg."

Stijn De Munck (54) uit Beveren is gemeenteraadslid voor Groen. Hij is leerkracht in het buitengewoon lager onderwijs op de Sint-Rafaël school in Beveren. Met zijn achtergrond ligt Stijns hard logischerwijze bij het welzijn van kinderen en jongeren. Stijn ziet de noodzaak van onderwijs op maat met zicht op werk. Hij begrijpt het belang van groene speelvelden, bossen om in te ravotten en veilige fietspaden naar scholen. Hij wil een klankbord zijn voor onze kinderen en jongeren. 
"Ik steek mijn handen uit de mouwen voor een groener en warmer Vlaanderen, iedereen verdient een groener en duurzamer beleid waar er voldoende open ruimte is met een echte gezonde balans voor leven, genieten en werken. Daar ga ik voor."

Jos Stassen (63) is ex-burgemeester van Kruibeke en actief als gemeenteraadslid bij SamenVoorKruibeke. Hij werkt als kabinetssecretaris bij federaal minister van energie Tinne Van der Straeten. Stassen was tussen 1995 en 2009 reeds Vlaams Parlementslid. 
"Als grootvader besef ik elke dag dat we vaart moeten maken om de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen te verzekeren. Daar heb ik hard voor gewerkt als parlementslid en burgemeester en vandaag als steunpilaar van onze federale minister van energie, Tinne Van der Straeten. Op dit cruciale moment mag je niet aan de kant staan. Daarom hebben we sterke politici nodig. Daarom ben ik kandidaat! Daarom is een moedige keuze in deze moeilijke omstandigheden nodig."