Groepsaankoop beveiliging sportclubs en jeugdlokalen dichterbij

06 Oktober 2019

Groepsaankoop beveiliging sportclubs en jeugdlokalen dichterbij

Er werd afgelopen weken voor de zoveelste keer bij verschillende jeugdbewegingen en sportclubs in onze gemeente ingebroken. Niet alleen zijn er dingen ontvreemd maar inbrekers laten ook steeds een spoor van vernieling na. Dat moet keer op keer door vrijwilligers hersteld of bekostigd worden. Groen vroeg een stand van zaken van haar voorstel om een groepsaankoop rond beveiliging te voorzien aan de sport –en jeugdlokalen in de gemeente.

Groen-raadslid Stijn De Munck stelde reeds twee jaar geleden een plan van aanpak voor. Dit werd gedeeltelijk gevolgd door het gemeentebestuur. Het resulteerde dat 14 verenigingen met lokalen beroep konden doen op een groepsaankoop. Die aankoop omvat een op maat gemaakte beveiligingsinstallatie waarbij de gemeente de coördinatie op haar neemt.

“Het is de moeite waard om de andere sportclubs en jeugdbewegingen opnieuw aan te moedigen mee in dit plan te stappen. Dit plan moet breder uitgerold kunnen worden met een subsidiereglement zodat alle lokale een betere beveiliging krijgen”, zegt De Munck.

Groen Beveren heeft dit reeds in het verleden voorgesteld en wil hier nog extra op inzetten om alle preventieve maatregelen te benutten. “Beter inzetten op een subsidiereglement ter preventie dan elk jaar vele onnodige schadekosten te moeten vergoeden. Uiteindelijk betaalt de gemeenschap deze schade aan de clubs en verenigingen via de subsidies voor verbouwingen en veiligheid”, stelt De Munck. Schepen van sport en jeugd Katrien Claus was bereid om de andere clubs alsnog te contacteren en de groepsaankoop voor te stellen.