Groen wil uitbreiding en handhaving fietsstraten

18 Februari 2020

Groen wil uitbreiding en handhaving fietsstraten

Groen wil een uitbreiding van het aantal fietsstraten, een betere handhaving en een duidelijkere signalisatie. Zo stelt de partij voor om van de Beukenhoflaan en de Ciamberlanidreef een fietsstraat te maken.

“Onze gemeente telt ondertussen een achttal fietsstraten en maakt hierbij duidelijk de keuze voor meer fietsveiligheid”, zegt Ann Vermeulen. Toch is er nog werk aan de winkel. Vermeulen vraagt om in alle fietsstraten eenzelfde signalisatie toe te passen. “De brede okergele strook in het midden van de weg, lijkt ons ideaal”.

Daarnaast vraagt Vermeulen een consequente handhaving van alle fietsstraten. Zo wil ze ervoor zorgen dat er echt maar 30 km/u wordt gereden en fietsers effectief de hele breedte van de rijbaan kunnen gebruiken. “We wensen ook dat er een evaluatierapport van de huidige fietsstraten komt. Daarin: een verslag van een monitoring, een bevraging van de buurtbewoners en een selectie van gesprekken van fietsers die regelmatig de straat gebruiken te vinden zijn”.

Ten slotte wil Groen ervoor kiezen om een fietszone voor de dorpskernen van Beveren en Melsele te maken en bij uitbreiding ook andere deelgemeentes. Een fietszone is een fietsvriendelijk gebied waar er een netwerk is van aaneengesloten fietsstraten.