Groen Beveren vraagt veilige heraanleg parking ’t Wit Zand

07 Juni 2023

Groen Beveren vraagt veilige heraanleg parking ’t Wit Zand

"Aanvullende maatregelen zijn nodig om de parkeerproblemen beter te structureren" 

De omgeving van de sporthal ’t Wit Zand in Melsele wordt volledig heraangelegd. De werken zijn nu gestart. Op afgelopen gemeenteraad vroeg Groen Beveren naar bijkomende maatregelen om de parkeerchaos beter te structureren.

“Bezoekers weten nu niet waar er kan geparkeerd worden en zetten zich dan maar waar het uitkomt. Soms belemmeren ze, wellicht ongewild, de toegang tot de sporthal. Niet vergeten: er is er nog steeds een fietsverbinding langs de parking en het Chirolokaal naast de sporthal. We begrijpen dat het aanleggen van een nieuwe parking een tijdelijk karakter heeft maar het moet wel veilig kunnen gebeuren. Parkeerpaaltjes herplaatsen aan de ingang van het gebouw is al een goeie ingreep”, stelt raadslid Stijn De Munck.

De huidige parking zal in oppervlakte verdubbelen door een trainingsplein langs de Albrecht Rodenbachlaan op te offeren. Tegelijk komt er ook een knip in de straat om het vele sluipverkeer te stoppen.

Groen Beveren vraagt ook of er een tijdelijke overdekte fietsenstalling kan geplaatst worden om het fietscomfort toch wat te verbeteren