10 okt 2014

Zomeruitstap Groen Beveren naar bedreigde poldergehuchten

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert Groen Beveren in de zomer voor haar leden en sympathisanten een gezinsuitstap. Dit jaar verkennen we op zondag 24 augustus de poldergehuchten rond Doel. We doen dat met het PolderMAS als uitvalsbasis. We starten met een fietstocht langs Ouden-Doel, Rapenburg, Oud-Arenberg en Doel. Daarna is er een geleide wandeling in het natuurgebied Doelpolder-Noord. We sluiten af met een maaltijd in het PolderMAS. Inschrijven kan tot 15 augustus. We verzamelen op 24 augustus om 14u aan het PolderMAS in Ouden Doel. Van daaruit vertrekken we met de fiets voor een korte tocht langs Rapenburg, Oud-Arenberg en Doel. We krijgen zo een beeld van het gebied dat door de nieuwe plannen van de Vlaamse regering voor de havenuitbreiding bedreigd is. De fietstocht is uitdrukkelijk bedoeld voor het hele gezin en dus zeker niet te ver (ca. 20 km). Om 16u volgt een geleide wandeling door het natuurgebied Doelpolder-Noord. We krijgen er tekst en uitleg van een deskundige gids van Natuurpunt. Ook deze tocht vertrekt aan het PolderMAS. Wie niet heeft meegefietst, kan daar dus aansluiten voor de wandeling.

We sluiten om 18u de dag af met een maaltijd in het PolderMAS. Voor deze maaltijd vragen we een kleine bijdrage, te betalen op de dag zelf. Personen boven 12 jaar betalen 10 euro (exclusief drank), voor kinderen vragen we 5 euro. Drank is ter plaatse te betalen.

Inschrijven voor deze uitstap kan tot 15 augustus via mail naar groenbeveren@gmail.com. Laat ons ook weten of je de hele dag meegaat of enkel komt voor de fietstocht, de geleide wandeling of de maaltijd 's avonds.

Onze zomeractiviteit vormt een ideale gelegenheid om los van onze politieke beslommeringen van de rest van het jaar nog eens uitgebreid bij te babbelen. Voor de vele nieuwe leden in onze groep is het ook een uitgelezen moment om op een ontspannen manier kennis te maken met onze groep.

Reacties

Vennligst sjekk din e-post og klikk på lenken for å bekrefte din nye e-postadresse.