
Groen-sp.a beseft dat er niet altijd verhoogde politie-inzet kan zijn in Doel. "Er moeten vooral maatregelen genomen worden die de toestand doen stoppen. Het weer is een belangrijke factor in het aantrekken van bezoekers". De partij stelt voor om over een bepaalde proefperiode, van vier weken, een streng preventief en repressief beleid te voeren.
Hulstaert legt uit: "Preventief kan men een aantal weken na elkaar tijdens het weekend een controle- en informatiepunt aan de hoofdtoegangsweg van Doel stationeren. Door mensen van bij aankomst te informeren en te wijzen op de geldende gedragsregels, kan al heel wat voorkomen worden. Zo blijkt uit de ervaring van de burgerwacht enkele weken geleden. Dit zou eventueel door een privébewakingsfirma kunnen gebeuren. Repressief kan men gedurende de proefperiode tijdelijk verhoogde GAS-boetes uitschrijven voor iedereen die zich niet aan de regels houdt. Als je een periode van een aantal weken een hoge geldboete oplegt aan al wie overlast veroorzaakt in Doel, zal via verschillende kanalen wellicht rondgaan dat je in Doel niet langer straffeloos kan vandaliseren. Bij mensen met een buitenlandse nationaliteit laat de GAS-wetgeving toe over te gegaan tot onmiddellijke inning. Dit kan enkel door de politie gebeuren.
Het feit dat het opvallend rustiger was op zondag 15 maart, toen er politie te voet door de straten patrouilleerde, bevestigt dat de aanwezigheid van politie een remmend effect heeft. Na een proefperiode kunnen deze maatregelen samen met de bewoners geëvalueerd worden".
De meerderheid lustte het voorstel niet en diende een amendement in met de vage inhoud "dat er maatregelen gaan genomen worden om de onbewoonbare panden beter te beveiligen". Het voorstel van Groen-sp.a werd meerderheid tegen minderheid verworpen.
Reacties
Aanmelden via
Facebook Twitter