Groen ongerust over uitbreiding Pareinpark

03 Oktober 2019

Groen ongerust over uitbreiding Pareinpark

Een week geleden werd aangekondigd dat de Nederlandse supermarktketen Jumbo een aanvraag heeft ingediend voor een grote vestiging in het Pareinpark. Ook het Kruidvat zal er een nieuwe zaak openen. Blijkbaar is Decathlon de derde naam die het resterende gedeelte zal invullen. De schepen van lokale economie Kegels vertelde in de pers geen graten te zien in het dossier. Groen is helemaal niet zo positief gestemd.

“De schepen heeft van de projectontwikkelaar de garantie gekregen dat er geen winkels komen die rechtstreeks de concurrentie aangaan met het winkelkerngebied. Toch zien we dat er een supermarkt komt die bekend staat als prijzenbreker. En met een tweede Kruidvat en sportwinkel erbij, is dat nu toch het bewijs dat dit niet klopt met de realiteit wanneer je deze namen hoort”, zegt raadslid Bram Massar. “We hebben in ons centrum meerdere supermarkten, waaronder een prijsbreker (Colruyt) en de grootste concurrent in Nederland van Jumbo (Albert Heijn). Maar Colruyt en Albert Heijn zitten wel beiden in het centrum van Beveren en versterken dus deels ook de omliggende winkels”.

Voor Groen druist dit volledig in tegen een visie van winkelversterkende maatregelen in het centrum van de verschillende Beverse gemeenten. Schepen Kegels meent dat de komst van deze namen juridisch niet kan afgewend worden. Het Pareinpark werd deels van KMO-zone in retailpark omgevormd. Massar vindt het echter vreemd dat de Raad voor Lokale Economie niet om een advies wordt gevraagd. “Net nu deze adviesraad haar visie kan geven op een dergelijk belangrijk dossier, wordt het genegeerd.”

Groen maakt zich ook zorgen over de mobiliteit. “De aansluiting van het Pareinpark met de N70 wordt pas structureel veiliger na de heraanleg, de bereikbaarheid is verre van optimaal, maar het is vooral de extra beweging uit het centrum die ons bezorgd maakt”, aldus Massar.