15 apr 2016

Groen Beveren verontwaardigd over opdracht slopen woningen Doel

Groen Beveren is verontwaardigd over de opdracht van de Maatschappij Linkerscheldeoever (MLSO) voor de sloop van zowat alle overblijvende woningen in en rond Doel.   "We vinden het onbegrijpelijk dat deze afbraak in gang wordt gezet op het moment dat er steeds meer vraagtekens worden geplaatst bij de bouw van een nieuw containerdok. De auditeur van de Raad van State heeft onlangs zelfs de vernietiging van delen van het plan rond het Saeftinghedok geadviseerd", zegt Kristien Hulstaert van Groen Beveren.

 

Er is geen enkele noodzaak voor deze voortvarende beslissing waardoor het overkomt als een provocatie. Doel is nog steeds woongebied. Zo'n massale afbraak van woningen in woongebied is ongezien in Vlaanderen.

De MLSO leidt aan tunnelvisie. Alle randfactoren en de maatschappelijke context worden uit het oog verloren. De MLSO staart zich blind op de plannen van de Antwerpse haven waar niemand nog op zit te wachten behalve het havenbedrijf zelf.

 

Het afgesloten coalitieakkoord in Beveren tussen CD&V en N-VA wordt nog maar eens geschonden. De met veel bombarie aangekondigde schepen voor de leefbaarheid van de polderdorpen heeft hiermee duidelijk aangetoond welke Beverse deelgemeenten polderdorpen zijn en welke niet.

Reacties

Vennligst sjekk din e-post og klikk på lenken for å bekrefte din nye e-postadresse.