18 nov 2018

Groen Beveren levert eerste groene gedeputeerde in Oost-Vlaanderen

Riet Gillis werd op het provinciale ledencongres verkozen tot gedeputeerde.

Riet Gillis uit deelgemeente Kieldrecht zetelt in de provincieraad sinds 2012. Ze werkte vooral rond grondgebonden dossiers. Ze volgde enkele provinciale ruimtelijke uitvoeringsplannen op, zoals de glastuinbouwzone in Melsele en de weekendverblijven in Stekene en Sint-Gillis-Waas.

Riet: “Daarnaast maakte ik van mobiliteit een aandachtspunt, maar mijn stokpaardje is natuurlijk milieu, natuur en vooral klimaat. Dat is meer dan proper water en zuivere lucht. Het gaat ook over de aankoop van een milieuvriendelijk wagenpark tot de aankoop van ecologische producten.”

Ook eerlijkheid en transparantie vind Riet erg belangrijk. Ze deed onderzoek naar de buitenlandse reizen van de gedeputeerden, wat leidde tot het ontslag van een van hen. Na haar klacht bij het Agentschap van Binnenlands bestuur kreeg ze over de ganse lijn gelijk en moest de deputatie een aantal aanpassingen in hun beleid doorvoeren. Ook haar klacht bij Audit Vlaanderen leidde tot een forensische audit waarbij vooral het vergunningenbeleid kritisch werd beoordeeld.

Bij de voorbije provincieraadsverkiezingen trok Riet de lijst van Groen in het district Sint-Niklaas/ Dendermonde. Haar verkiezing tot gedeputeerde is belangrijk voor onze streek. Met haar krijgen we iemand die kritisch maar constructief het beleid mee zal vorm geven. Zij krijgt als bevoegdheden onder andere: milieu, klimaat, natuur, energie en mobiliteit.

In onderstaand filmpje van TV Oost, komt zij na vijftig seconden aan het woord:

 

 

Recent responses