
Er is bovendien wederom geen sprake van een gedurfd beleid. Naast de glastuinbouwzone van 60 hectare is er nergens sprake van een beperking van andere glastuinbouwbedrijven in de ruime omgeving van Beveren-Zuid. Dit is dus een en-en-verhaal: behoud van de bestaande serres én een nieuwe zone van 60 hectare. Er werd geen enkele mogelijkheid aangegrepen om serres, naast de GTZ, te beperken.
Verschillende economische argumenten bepleiten schaalvergroting, maar er zijn er evenzeer belangrijke argumenten tegen dergelijke megaprojecten. De rendabiliteit, solvabiliteit en concurrentiepositie zijn belangrijke elementen om mee rekening te houden in de glastuinbouw. Het is daarom nog maar de vraag of deze GTZ wel een positieve bijdrage aan de economie kan leveren.
Indien burgemeester Van De Vijver bij het begin van de onderzoeksfase stelde dat hij zijn standpunt zou wijzigen indien er grote tegenkanting zou zijn, dan kan hij nu niet anders dan zijn beleid wijzigen. Het gemeentebestuur mag de 1.600 bezwaarschriften niet zomaar naast zich neer leggen!
Groen Beveren verheugt zich ten slotte over de steun van N-VA Beveren, sinds begin januari plots ook tegenstander van de GTZ. Beter laat dan nooit, natuurlijk. De eis van Groen Beveren, gesteund door het actiecomité, om een masterplan voor het Zuiden van Melsele te ontwikkelen werd door hen echter nog mee weggestemd in de gemeenteraad van september 2011. We mogen alleen hopen dat ze als zelfverklaarde Beverse meerderheidspartij het schepencollege van gedachten kan doen veranderen. En bovendien hopen we dat de Beverse N-VA-afdeling haar eigen Vlaamse ministers even consequent van haar nieuwe standpunt zal proberen te overtuigen.
Reacties
Aanmelden via
Facebook Twitter