Ciamberlanidreef toch zone 30. Groen Beveren haalt slag thuis.

11 Juni 2019

Ciamberlanidreef toch zone 30. Groen Beveren haalt slag thuis.

De Ciamberlanidreef in Beveren wordt alsnog zone 30. Dat verrassende antwoord kwam van schepen Raf Van Roeyen (CD&V) op vraag van Stijn De Munck (Groen). Eerder had het gemeentebestuur een voorstel hierover van Groen in 2018 weggestemd.
Stijn De Munck ondervroeg schepen van mobiliteit Raf Van Roeyen naar aanleiding van een buurtvergadering rond de heraanleg van de Cimaberlanidreef. Daar gaf de schepen aan de inwoners mee dat er geen fietspaden kwamen, maar een zone 30 zou worden geïnstalleerd. Ook de zijstraat De Brownestraat wordt hierin meegenomen.

“Ik werd misbegrepen, dit was steeds de bedoeling”, zei Van Roeyen nog. Vreemd, want Groen bracht dit punt op de agenda op 01/08/2017 bij de goedkeuring rond de heraanleg en werd toen niet gehoord. Nadien bracht Groen het op de raad van 27/03/2018 ter stemming, maar ook toen werd het weggestemd.

“Groen is blij dat de schepen alsnog vooruitschrijdend inzicht kreeg in de snelheidsbeperking op een van de drukste straten van Beveren”, besloot De Munck.