Bezorgdheid rond ovonde op N70 in Melsele

05 Februari 2020

Bezorgdheid rond ovonde op N70 in Melsele

Groen begrijpt de bezorgdheid rond het aanleggen van een ovonde op de N70 aan de school in de Sint-Elisabethstraat in Melsele. De meerderheid hield vast aan de huidige plannen.

De partij uitte haar kritiek op deze ovonde al eerder bij de start van het openbaar onderzoek. Nu liggen er meer dan 300 bezwaarschriften voor. “Het indrukwekkend aantal ondertekenaars van het bezwaarschrift van de school Onze Lieve Vrouw van Gaverland (zowel kleuters als lagere school) bevestigen onze kritiek. We herhalen dan ook onze kritiek rond de ovonde”, zei raadslid Bram Massar.

“Nog eens: deze ovonde dient tot niets. Een ovonde plaats je op een kruispunt, niet op een baan waar een enkelrichtingstraat en schoolstraat (de Sint-Elisabethstraat) toekomt en een voetwegel, de Poenjaardwegel toekomt”, zegt Massar. “Daarenboven is deze ovonde in de plannen geslopen door het knippen van het kruispunt Torenstraat – N70 – Spoorweglaan en op de ovonde dus een lusbeweging moest worden voorzien”.

“Gezien die knip er niet is, gezien we niet spreken over een volwaardig kruispunt en gezien er een massa kinderen bij het begin en einde van de school deze baan moeten oversteken is voor ons een ovonde een slechte keuze. Er was veel beter gewerkt met een kruispunt met lichten en brede oversteekstroken”, besluit Massar.